שקיפות עורפית - המשך....

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/03/2009 | 20:04 | מאת: גלית

שלום לרופאים המקסימים, אני מוטרדת.. :-((((( בת 37 ו 10 ח', בשבוע 12+ 5 ביצעתי שקיפות עורפית. בטופס הבדיקה נירשם: שקיפות עורפית 2.5 מ"מ crl 64 מ"מ מתאים ל 12+6 סיכון לds לפי גיל: 1:174, לפי גיל ובדיקות: 1:103 עכשיו, אני מסתכלת לי בתמונות של העוברון ולמרבה הפתעתי אני רואה שיש 3 מדידות של השקיפות: 1) 2.2 2) 2.3 3) 2.5 ז"א, 3 תוצאות שונות שהבודק בחר לקחת את התוצאה הגרועה מבינהן ולפיה לחשב ... בנוסף , הוא מדד 3 פעמים את אורך העובר: פעם אחת יצא לו 6.95 ס"מ (מתאים ל 13+1) ופעם שנייה 6.45 ס"מ (מתאים ל 12+6) ופעם 3: 6.82 (מתאים ל 13+1) ובחר לחשב לפי 6.4... בנוסף ניצפה גשר אף . השאלה שלי : האם יכולות להיות כ"כ הרבה מדידות ותוצאות שונות? איך יודעים לפי מה לחשב? האם מדובר (כנראה ולצערי) ברופא(קופ"ח יש לציין) לא מיומן? /במכשיר לא מדויק? אני כבר לא יודעת מה לחשוב.... בתודה ומחכה להארה/תובנה ממך... והאם ניתן להירגע סופית עד לסקירה/מי שפיר????????? please please תרגיע אותי שויתרתי על סיסי השילייה וזה בסדר לחכות עד לסקירה ומי שפיר........................................................................................

27/03/2009 | 11:59 | מאת: ד"ר אריה שחר

לגבי שקיפות עורפית - מקובל למדוד 3 פעמים ולקחת את התוצאה הגדולה ביותר ולגבי הגוד של העובר - התרשמות לגבי תנוחה אמינה ביותר שמשקפת את הגודל. ניתן לחקות למי שפיר שהיא בדיקה בטוחה יותר - פחות סיכון להפלה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה