דימום בתחילת שליל שני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/03/2009 | 16:30 | מאת: מודאת

אני נמצאת בשבוע 15+5 בהריון תאומים, אחרי טיפולי IVF בשבוע 13+6, אחרי מספר ימים שבהם היה דימום קל, החל דימום מסיבי פתאומי (תוך שניות מצאתי את עצמי ממש בשלולית דם). בבדיקה במיון נמצא שהעוברים בסדר ב"ה, ולא נמצא מקור הדימום. ביומיים שלאחר מכן היה לי דימום בעוצמה של מחזור ואחר כך המשיך דימום חלש בניגוב (דם אדום וחום לסירוגין). 9 ימים אחר כך, בשבוע 15+1, היה שוב דימום מסיבי פתאומי, דומה בעוצמתו לראשון. לאחריו יומיים עם דימום בעוצמה של מחזור ומאז נמשך דימום קל, בצבע חום/אדום כהה. באולטרהסאונד שעשיתי בשבוע 15+3 נאמר לי שאצל אחד העוברים נמצאו בשיליה סימני הפרדות והודגמה המטומה מעל הצוואר במימדים 4.5X2 ס"מ. אני נמצאת במנוחה מוחלטת, מקבלת גסטון וקלקסן 40 מ"ג (מראשית ההריון). ולשאלותי: מה הסיכויים שההריון ימשיך בצורה תקינה? האם יש עוד משהו שניתן לעשות כדי לסייע להצלחת ההריון היקר הזה?

27/03/2009 | 11:00 | מאת: ד"ר אריה שחר

הטיפול היחידי הינו מנוחה וצריך לדון על הקלקסן בזמן דימום 0- אולי יש מקום להפסקה - לשקול עם הרופא המטפל מאחל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה