כמה שאלות על הריון..

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/04/2007 | 10:36 | מאת: קרן

שלום רב וברכות על הפורום החדש והנחמד ביותר: אני בשבוע 12 ורציתי לדעת שני דברים ברשותך: 1) האם גם ב- US רגיל ניתן לזהות את מין העובר (בשבועות מתקדמים יותר כמובן) 2) כמו כן אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי כדור שנקרא דוקסילמין שקבלתי בשבוע השמיני נגד בחילות, נטלתי אותו פעם אחת בלבד ויחד עם זאת הייתי רוצה לדעת בצורה יותר ברורה מה ההתוויה שלו והאם קיימת סכנה לעובר בנטילתו? תודה מראש

16/04/2007 | 22:45 | מאת: ד"ר אריה שחר

קרן שלום בתשובה לשאלותיך 1. ניתן לזהות את מין העובר באופן ודאי בעת הסקירה המוקדמת ולעיתם קרובות גם קודם לכן החל משבוע 12. יכולת הזיהוי תלויה במיומנות הבודק ובאיכות המיכשור. 2. לגבי הכדור דוקסילמין - בספרות הרפואית נמצאו מספר רב של מאמרים המתארים תוצאות טובות של שימוש בתרופה כנגד בחילות והקאות בהריון ולא מתוארות השפעות על העובר אולם למידע עדכני יש להתיעץ עם המרכז הארצי למידע ורעלים בטלפון 02-6243669/3

11/02/2009 | 11:56 | מאת: א

ממתי מתחילים ממש להרגיש את העובר? והאם חשד לממצא כליית פרסה כממצא יחיד מעיד על משהו? חלבון עובר-תקין שקיפות עורפית-תקינה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה