יחסים בין רופא למטופלת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/03/2009 | 19:58 | מאת: אהרון

אשתי הייתה במעקב הריון אצל רופא מומחה מתחילת ההריון,שבוע שעבר החלטנו מסיבות אלו ואחרות לבצע את בדיקת מי השפיר אצל רופא אחר,כשהגנו לבדיקה שגרתית אצל הרופא שלנו ודיווחנו לו על הבדיקה הוא "זרק " אותנו מהמרפאה שלו, האם התנהגות זו נראת לך הגיונית? מוסרית? {יש לציין כי אין הרופא יודע את סיבת החלטתנו להבדק אצל רופא אחר}

02/03/2009 | 13:22 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לאהרון שלום. אני בהחלט מבין הרופא.כאשר מטופלת פונה לרופא למעקב הריון,הוא לוקח עליו האחריות לנעשה בהריון,גם מבחינה חוקית.כאשר האשה מבצעת פעולה פולשנית בהריון,ופונה לרופא אחר,המשמעות שהיא אינה סומכת עליו.אם אכן זה המצב והאשה אינה סומכת על הרופא, מדוע להמשיך ולבוא אליו?..על המטופלת למצוא רופא עליו היא כן סומכת. אולי במקרה זה לפנות לרופא המבצע הבדיקה לשם המשך מעקב הריון.אני בטוח שלו אתה במקום הרופא המטפל-היית גם מפנה המטופלת לרופא אחר. בהצלחה.

02/03/2009 | 14:56 | מאת: אהרון

לפי תשובתך ,כל אישה שמתחילה מעקב הריון חייבת לעבור את כל הבדיקות אצל אותו הרופא שאם לא הוא יחליט על דעתו בלבד שאין סומכין עליו יותר ויעיף את המטופלת ממרפאתו, אני מבין שלדעתך השיקול פה הוא מקצועי אך לי יש תחושה שהשיקול פה הוא אגו וכסף, יש לציין בנוסף שהרופא עובד דרך קופת חולים הוא אינו רופא פרטי ואין לו זכות להעיף מטופלת באמצע מעקב הריון כי עשינו בדיקה אצל רופא מוסמך אחר ואם אתה חושב שזו התנהגות נכונה ואתה מצדיק את הרופא אז דעו כולן כי כל מי שהולכת לדר איילון לחמן מתחייבת לעבור את כל הבדיקות אצלו שאם לא הוא יעיף אותה ממרפאתו במהלך מעקב ההריון

04/03/2009 | 17:03 | מאת: אילנה

לא הבנתי את היתלתוך בפן החוקי. אשמח אם תפנה אותי היכן ישנה אסמכתא חוקית לכך שאם אישה פונה לבצע בדיקה אצל רופא אחר הפועל היוצא הינו שהיא איננה סומכת עליו. אשמח להחכים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה