שבוע 37+2

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/02/2009 | 13:38 | מאת: אלן

אני בשבוע 37+2 ומשק העובר כרגע הוא 3400 ק"ג ההריון היה תקין בלי בעיות מיוחדות עד ששבוע שעבר הרגשתי רע בבדיקה היה לי לחץ דם 160/100 שאר השבוע היתי בבדקות יומיות ובד"כ לח"ד היה130/90 האם אני עתידה ללדת בלידה רגילה או שעלי לשקול ניתוח קיסרי? רופא הנשים שלי מאוד אדיש מבחינתו אין צורך בשום מעקב ואם עד שבוע 40 לא אלד להגיע לבדיקה, האם זה הנוהל או שבשבועות אלו יש מעקב צמוד יותר?

23/02/2009 | 12:17 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לאלן שלום. האמת שאותי ערכי לחץ הדם שאת מדווחת קצת מדאיגים.160/100 זה בהחלט לטעמי מצריך מעקב צמוד.ממליץ שתעשי מעקב לחצי דם ,אפילו מספר פעמים ביום. עם שוב 130/90 כמו שהיה כלומר הלחץ הדיאסטולי -הנמוך 90 או יותר,נא לחזור לרופאך.בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה