אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/02/2009 | 18:19 | מאת: מאיה

אני חיה בקנדה. לפני 3 ימים גיליתי לשמחתי שאני בהריון בבדיקה ביתית (שנתנה תוצאה חזקה ומיידית!) וכן בבדיקת שתן חוזרת במרפאה. מכיוון שלא קבלתי ווסת מספר חודשים (הפסקתי להניק וכנראה שהגוף טרם "הסתדר"), לא ידעו מה גיל ההריון ולכן הרופאה שלחה אותי במהירה ל-US (ולא לבדיקת דם כמו בארץ). אך ב-US לא ראו דבר- ובקושי הסכימה הטכנאית להאמין לי שבדיקות השתן היו חיוביות. האם יתכן שאינני בהריון למרות הכל? כמה מוקדם רואים הריון (שק עובר/חלבון) ב-US וואגינלי? פה לא עושים בדיקת דם, כך שאין לי דרך לראות אם רמת ההורמון עולה...

14/02/2009 | 23:28 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי מאיה סביר שאת כן בהריון, אך צעיר. בדרך כלל רואים שק בשבוע חמש ודופק בשבוע 6. המתיני בסבלנות ובצעי על קול בעוד מספר ימים. במקביל אם יש כאבי בטן או דימום מייד להיבדק. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה