חומצה פולית -בדיקות הכנה לפני הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/01/2009 | 14:53 | מאת: אביבית

בת 34 מתכננת להיכנס להריון הרופא נתן לי חומצה פולית מסוג פוליק ואני רואה שהרוקח רשם ע"ג הקופסא שהוראת הרופא פעמיים ביום במשך 30 יום. יש לי התלבטות לפני השימוש מהסיבה שהרופא שלי היה די אדיש כששאלתי אותו מהן ההכנות המיוחדות לפני כניסה להריון ורק אחרי שאני זאת ששאלתי על חומצה פולית נתן לי מרשם ולא הסביר לי כלום. קראתי שכתבתם למישהי שצריך לרקוח 0.4 ביום * פעם ביום והמינון עולה בהתאם לסיכון, אז למה הוא נתן לי מינון גבוה שכזה בגלל הגיל שלי? אני בחורה בריאה ואין אצלנו במשפחה בעיות בריאות מיוחדות ששאלה נוספת האם מותר להשתמש בגלולות במקביל לשימוש בחומצה על הסבלנות יישר כוח מיקי

21/01/2009 | 10:50 | מאת: שלי

לפני שתהיי בהריון, ואיך שמסתיים הרבעון הנוכחי , עשי לעצמך טובה והחליפי רופא. גם לי היה רופא אדיש שלא מספק מידע וזה היה סיוט!!! במיוחד אם זה הריון ראשון ואת צריכה המון אינפורמציה...יש במכבי ר"ג רופא נשים מדהים בשם דר' מתי זולטי-אם את באזור המרכז מומלץ!!! (אגב, דר' כסיף רם הוא רופא נוראי והוא בחולון ומקבל גם פרטי - שלא תעזי להגיע אליו בטעות...) שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה