הפלה והריון חוזר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/04/2007 | 19:00 | מאת: מודאגת

דר' שלום, לפני כ שלושה שבועות עברתי הפלה ע"י כדורים. עברתי אולטרסאונד ביום שלישי האחרון שהראה כי חלל הרחם נקי למעט שכבה רירית עדיין מעט עבה והתבקשתי להגיע לאחר הוסת לאולטרסאונד נוסף. לאחר ששאלתי נאמר לי כי הינני יכולה להמשיך לקיים יחסי מין. אתמול אני וחברי קיימנו יחסי מין והקונדום נקרע. אציין כי לקחתי בעבר פעמיים פוסטינור ( פעם אחת שלא עבדה מאחר ונכנסתי להריון). האם יהיה נכון לקחת שוב פוסטינור..? אני חוששת מבעיות בריאותיות העלולות לצוץ עקב שימוש נוסף בפוסטינור... האם יתכן שאוכל להכנס להריון בזמן כזה? אודה לתגובתכם המהירה, המודאגת

14/04/2007 | 21:01 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום למודאגת, כדי להכנס להריון צריך להתרחש ביוץ כלומר חריגת ביצית מאחת השחלות שלך, מאחר וחלפו 3 שבועות מאז ההפלה, ייתכן ובייצת ואם הקונדום נקרע יתכן אם כי בסיכוי קטן אך קיים שביצית חרגה מהשחלה והופרתה. כמובן הסיכוי הינו קטן אך קיים. ניתן לחזור ולקחת פוסטינור מספר פעמים ואין הדבר מהווה סכנה בריאותית אלא אם קיימת אצלך מחלת רקע - בייחוד החשש הוא מקרישיות יתר. אחרת, את לא צריכה לחשוש כמובן אם תספיקי לקחת בזמן. הכי חשוב - על מנת להמנע מכל הדאגה וההפלות, כדאי לשקול שימוש באמצעי מניעה קבוע: גלולות (בכדורים או מדבקות או בנרתיק) או התקן תוך רחמי אף שהדבר פחות מקובל אם אין לך עדיין ילדים. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה