שיליית פתח מרג'ינלית?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/01/2009 | 08:22 | מאת: יעל

שלום רב, סליחה על האורך, ההריון יקר מאוד וכל הפרטים רלוונטיים. בת 35, הריון IVF שבוע 16 ועוד יומיים. בתחילת הריון (במהלך חודש שני) הייתה רטרופלצנה המטומה בגודל 2.5 ס"מ, שנוצרה בכמה גלי דימום, ונסגרהבהמשך לחלוטין. בסקירת מערכות נקבע כי שיליה קדמית אמצעית. לפני מס' ימים התעוררתי בבוקר משנת לילה רגועה, ללא יחסי מין, עם דימום מאסיבי (כחצי כוס להערכתי), ללא כאבים כלל. בבית חולים אובחנה שיליית פתח מרג'ינלית. שוחררתי עם המלצה לאשפוז במקרה של דימום חוזר. חזרנו לרופא שערך את הסקירה והוא דבק בקביעתו המקורית. לדעתו השילייה מרוחקת 3 ס"מ מהצוואר. הוא הבחין בהיפרדות קלה בשוליים, כנראה כתוצאה מאירוע הדימום האחרון. השאלה שלי - מה גורם להיפרדויות החוזרות ונשנות. האם מיקום השיליה בכל מקרה לא מוצלח (גם אם היא רק "קדמית אמצעית"). האם התהליכים האלה צפויים להיפסק עם גדילת הרחם? האם הריונות מסוג זה קצרים יותר? צירים מוקדמים? לידות קיסריות? הפלה? זה הריון IVF שהושג בקושי רב. אנא, עזרו לי!

08/01/2009 | 17:47 | מאת: ד"ר חיים דוד

לא ברורים הגורמים להפרדות שליה בשוליים, 3 ס"מ מהצוואר - מיקום לא פתולוגי, יש יותר סיכון ללידות מוקדמות במקרי דימום בתחילת הריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה