תוספת ברזל בשליש השני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/12/2008 | 10:35 | מאת: אור

שלום רב, אני נמצאת בשבוע ה-12 להריוני. רמת ההמוגלובין שנבדקה אצלי בתחילת ההריון היתה 12.6 (בתחום הנורמה). כמו כן אני לוקחת באופן פרטי פרנטל (2 כמוסות ביום) שמכיל 30 מ"ג ברזל. הרופא ביקש ממני להתחיל לקחת כמוסות של ברזל במינון של 100 מ"ג. שאלתי, האם הכמות שהומלצה לי ע"י הרופא אינה מוגזמת? ואם כן, מה התוספת של הברזל שאני צריכה לקחת ביום? תודה,אור

29/12/2008 | 12:21 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לאור שלום. השאלה הינה מה רמת ההמוגלובין היום. בעקרון בהריון רמת ההמוגלובין יורדת באופן נורמלי.עד לרמות של כ11 גר.אגב למה שני פרה נטאל ליום?.לסיכום בצעי ספירת דם. בהצלחה.

30/12/2008 | 09:38 | מאת: אור

תודה על תשובתך. אני נוטלת פרנטרל באופן פרטי, ורשום על האריזה שיש לקחת 2 כדורים ביום, ולכן אני לוקחת שני כדורים. לגבי בדיקת הדם, הרופט לא ביצע לי בדיקת דם נוספת לבדיקת רמת ההמוגלובין, אלא פשוט רשם לי לקחת 1000 מ"ג ברזל ביום. מה שנראה לי קצת מוגזם. לכן אודה על תשובתך, האם מספיק לקחת פרנטל בלבד, והאם להקשיב לעצת הרופא. תודה,אור

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה