חשד לרעלת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/12/2008 | 15:36 | מאת: מיקה

אני בשבוע 39+0 לפני שבוע עשיתי איסוף שתן 24 שעות והתוצאה הייתה 357. השבוע עשיתי איסוף נוסף והתוצאה יצאה 392. אין לי בצקות בידיים ובקרסוליים או בפנים ואין לי כאבי ראש לחצי הדם שלי הם בישיבה עד 130/92 ובשכיבה עד 120/75-80. בבדיקות דם לתפקודי כבד וכלייה התוצאות תקינות. באולטרסאונד התינוק גדל ואין סימנים להיפרדות שליה, כמות מים תקינה. כמו כן, משקלי נשאר יציב בחודש האחרון. א. האם בהכרח יש לי רעלת הריון? ב. באולטרסאונד היום נכתב לי Umbilical = 2 ובד"כ בערך הזה היה כתוב 2.9 או 2.6. האם זה אומר שזרימת הדם לשליה לא תקינה?

25/12/2008 | 13:42 | מאת: ד"ר אילון לחמן

למיקה שלום. עלפי מעט הנתונים שהצגת מצבך הוא בהחלט גבולי.זאת עקב לחץ הדם של דיאסטולי 92 והחלבון בשתן.לגבישאלתך ל-UMBELICAL לא ברור למה את מתכוונת.צריך לראות התשובה.לסיכום מאחר ואת סיימת 39 שב,ספק רעלת,למה לא ללדת ולא לסחוב את החשש מהרעלת?.הרעלת הרי יכולה פתאום להחמיר ולסכן בריאות העובר ובריאותך שלך.שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה