הריון לאחר IVF

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/12/2008 | 10:37 | מאת: רוית

שלום רב, אני בהריון לאחר IVF. ביצעתי US בשבוע 6.5, וראו דופק פעם ראשונה וגודל עובר שמתאים לגילו. לאחר מכן, ביצעתי בשבוע 8.5 US שני. נצפה דופק אך לא מדדו גודל עובר. כעת, הרופא שלי אמר שהשלב הבא הוא שקיפות עורפית בשבוע 12+. האם זה תקין שלא בדקו גודל בפעם השניה ? האם אני יכולה להיות רגועה עד השקיפות ? האם לבצע עוד US בכדי לראות התפתחות עובר ? (ההריון הזה יקר לי מאוד)

23/12/2008 | 14:08 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לרוית שלום. מהדיווחים בספרות הרפואית אנו לומדים היום שריבוי בדיקות האולטרסאונד אינו רצוי והוא יכול,לא עלינו,לגרום נזק לעובר.לכן אין צורך לבצע בדיקות מיותרות רק כי את לחוצה.אם אין בעיה קלינית לא לבצע בדיקות מיותרות. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה