בדיקות לאחר שתי גרידות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/12/2008 | 15:42 | מאת: שרית

יש לי ילד בן 3 ובסוף הלידה התגלה שיש לי רעלת הריון.לאחר הלידה הרופא שלח אותי לעשות בדיקת דם לקרישיות יתר והיא יצאה תקינה. לאחרונה עברתי שתי גרידות בהפרש של כ- 11 חודשים. כל פעם ההריון לא התפתח כצפוי. פעם אחת ללא דופק בשבוע 9 ובפעם השנייה שני שקי הריון ריקים. השאלה שלי היא: האם יש צורך לבצע את בדיקת הקרישיותת יתר בשנית, או שמספיקה בדיקה אחת שכזאת? אילו בדיקות כן אפשר לבצע בשלב זה. יש לציין שאני בת 35 ולא מעוניינת להמתין לפעם השלישית, למרות שהרופאים נוהגים לעשות זאת. תודה, שרית

22/12/2008 | 11:09 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לשרית שלום. יש לבדוק האם בבדיקת קרישיות היתר שבצעת נמדדו כל הפקטורים הידועים היום. אם כן אין צורך בבדיקה חוזרת.יש אפשרות גם להתיעץ עם יועץ גנטי.בנוגע להערה הצינית שהרופאים בודקים לאחר שלוש הפלות,זוהי הוראת משרד הבריאות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה