פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/12/2008 | 18:28 | מאת: חן

שלום,בשבוע 17 ומקבלת כעת פרוגסטרון בזריקות של 500 מ"ג אחת לשבוע עקב דימום שהתרחש לפני שבוע ופסק אחרי יום,באולטראסאונד נמצא שיש לי שליה נמוכה.גם לאחר השבוע השישי קיבלתי פרוגסטרון במשך 4 שבועות עקב דימום. שאלתי היא האם טיפול בפרוגסטרון יכול לפגוע בעובר?קראתי באינטרנט על אפשרות של פגיעה בהתפתחות מערכת המין בעובר ממין נקבה,האם יש לזה בסיס?כמו כן חברה שלי אמרה לי שהרופא שלה אמר שאין הוכחות שאכן הפרוגסטרון עוזר במניעת הפלה,אודה להתייחסותכם לנקודות אלה,מאחר ואינני רגועה סביב נושא זה...חן

19/12/2008 | 12:09 | מאת: ד"ר אריה שחר

הטיפול בפרוגסטרון הינו טיפול מקובל אף בשבועות מאוחרים יותר במטרה למנוע לידה מוקדמת וההשפעה על מערכת המין זניחה לעומת התועלת שבו מומלץ לבדות את נחיצות הטיפול היות והדימום פסק תתיעצי עם הרופא המטפל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה