כאבים בצלעות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/12/2008 | 18:57 | מאת: שואלת

שלום, אני בסוף שבוע 20 ובימים האחרונים אני מרגישה כאבים בצלעות, ממש מתחת לחזה, ובעיקר בצד ימין. עליי לציין שאני נמוכה. הדבר קורה בשכיבה, כשאני על צד ימין הכאב הולך ומתגבר בנקודה מסוימת בצלעות התחתונות, ועל צד שמאל גם יש כאבים אך פחות. על הגב, בישיבה או בעמידה אין כאבים. רופא הנשים שלי אמר שאין קשר בין הההריון ו/או הרחם לכאבים, והלחיץ אותי כשאמר את המושג "תסחיף ריאתי". נבדקתי על ידי רופא משפחה שלחץ בכל מיני מקומות בבטן ובצלעות ובדק לי את הנשימה. הוא אמר שהכל תקין ושלדעתו הכאב כן יכול לנבוע מהרחם הגדל ואין מה יותר מדי לעשות. מה זה יכול להיות ומה לעשות? אני די בלחץ (בעיקר בשל המילה תסחיף שנזרקה לאויר...). האם זה יכול להיות קשור לרעלת הריון, חלילה?!? תודה!

15/12/2008 | 16:41 | מאת: ד"ר אריה שחר

כפי שתארת ,לא נראה שמדובר בתסחיף וכך לא בא לידי ביטוי רעלת, כאבי שרירים שכיחים אולם מומלץ להישאר במעקב לשלילת מקור אחר

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה