התלבטות לגבי תוצאות מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/12/2008 | 13:07 | מאת: לירון

שלום אני בת 26, הריון ראשון בשבוע 12. שבוע שעבר ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה יצאה גבולית - 2.2 מ"מ והסיכוי למומים שניתן לנו היה 1:680. ביום ראשון ביצאתי את בדיקות הדם של סקר ראשון וביקשתי לא לקבל את התוצאות כי אנחנו רוצים לעשות את ה-integrated test במהימנות של 95%. התוצאות נאמר לי תהיינה רק לקראת שבוע 18 -19 אחרי שנעשה חלבון עוברי ואינהיבין בשבוע 17. בינתיים, יעצו לי שכדאי לבקש את התוצאות עכשיו של הבדיקות ולא לחכות וכך לקבל מהימנות של 85% למומים בשביל לדעת אם לעשות מי שפיר. מתי בעצם עושים מי שפיר? האם זה יכול לחכות לאחר התוצאות של ה- integrated לקראת שבוע 18-19 או שלמעשה רצוי לדעת כבר עכשיו אם אנחנו הולכים לבדיקה? האם הסטטיטסטיקה של הפלות ממי שפיר (1:300 בערך) הינה מבדיקות בארץ או בעולם? האם העובדה שאני צעירה מקטין את הסיכון בבדיקה כי רוב הסטטיסטיקות הן בנשים מעל 35? אשמח לתשובה בהקדם מאחד הרופאים, תודה רבה! לירון

10/12/2008 | 20:20 | מאת: ד"ר אריה שחר

מומלץ לחקות לקבל כפי שאת ציינת את התוצאות המהימנות ביותר לגבי סיכון לתסמונת דאון - בשבוע 18 וז וגם מאוחר יותר ניתן לבצע דיקור מי שפיר ( לא מאוחר מידי ) הסטטיסטיקה של הפלות ממי שפיר הן מסקנדינביה ומקובל לחשבם כ 1:200 אולם לכל מרכז ולכל בודק צריכה להיות הסטטיסטיקה שלו - דבר שלא נעשה - לכן הסיכון המוכר של 1:200 הוא המצוטט.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה