כאבים באיזור הילודה (בבטן)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/12/2008 | 09:12 | מאת: חן

בוקר טוב! ילדתי לפני 1/2 שנה בלידה רגילה וטבעית ויחסית קלה! בהריון סבלתי מסימפיוליזיס והעליתי 30 ק"ג במשקל! כיום לאחר 1/2 שנה נשארתי עם עודף של 20 ק"ג, אובחן אצלי בקע מפשעתי קל ביותר בצד שמאל ועדיין אני מרגישה כבדו בתנועות שלי.חברותיי שילדו איתי כבר חזרו להתעמל ולהתהלך רגיל ואילואני מרגישה כבד באיזור הילודה!התנועה של הרמת רגל ללבישת מכנס לא קלה אצלי כמו לפני הלידה!אני שואלת מדוע?? הייתי אצל כירורג שטוען שזה עודף משקל בעיניי זה מופרח!הייתי אצל אורטופד והייתי אצל רופא נשים ואני שואלת האם צריך צילום אגן!אני מיואשת מאחר ואני רוצה להיכנס להריון ממש בחודשיםהקרובים אך אינני יודעת איך אעשה זאת עם תחושה של כבדות בגוף! אנא תשובתך! תודה ויום טוב

06/12/2008 | 00:00 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי חן קשה לי להאמין שצילום אגן יקדם אותך במשהו כי גם אם יראו סימפיזיוליזיס מרשים אין בעצם התערבות יעילה לבד מירידה במשקל וספורט. בכל מקרה ההחלטה היא של אורטופד. באשר לבקע, הכירורג צריך להחליט האם הדבר מצריך התערבות ניתוחית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה