כליות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2007 | 20:01 | מאת: גלית

שלום רב, אני בשבוע 34, בשבוע 23 אגני כילייה מורחבים 8 מ"מ , כעת ירדו ל4 מ"מ אך הרופא ראה נקודות שחורות , מעין גביענים באחת הכליות והמליץ המשך מעקב בביה"ח.נקבע לי תור רק לאמצע שבוע הבא ובהפנייה הוא כתב ביצוע usעל רקע הרחבה בסקירה של אגני כילייה עם ממצא העלמות חלק פרנכימתי בכיליה אחת. אנא פענחו לי את הממצא , אני בלחץ אדיר ולא ישנה בלילות..

14/04/2007 | 12:39 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום גלית שבת שלום. הכליה העוברית וגם של אדם בוגר מורכבת ממערכת של צינורות קטנטנים שמתאחדים לצינור אחד המוביל שתן לכיס השתן וכן מחלק רקמתי העוטף את מערכת הצינורות הקטנים בתוך הכליה, החלק הזה מכונה פרנכימה כלייתית. קשה ממכתבך להבין בדיוק אך העובדה שאגני הכליה פחות מורחבים הינה מעודדת מצד שני אם יש חשד להיעלמות חלק מהפרנכימה יתכן והרופא שלך חושש מירידה בתיפקוד הכליה מאותו הצד. חשוב להמשיך את המעקב על הכליות ובכל מקרה ליידע את רופאי התינוקות כאשר התינוק נולד על החשדות שעלו במהלך ההריון. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה