הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/12/2008 | 22:08 | מאת: מכיל

הריון ראשון = כתמים חומים שהתגברו לדימום רציני ובסוף הפלה טבעית בשבוע 6 הריון שני = כתמים חומים, לקיחת אנדומטרין 100 פעמיים ביום (שהפסיק את הדימום) וילדתי תינוק בריא הריון שלישי=כתמים חומים, לקיחת אנדומטרין 100 פעמיים ביום (שהפסיק את הדימום) וילדתי תינוק בריא הריון רביעי= כתמים חומים לקיחת אנדומטרין100 פעמיים ביום (שהפסיק את הדימום) אך בכל זאת הפלה טבעית בשבוע 6. הבטא החל לרדת, הפסקתי את האנדומטרין ואז החל דימום רציני. הריון חמישי =כתמים חומים ,לקיחת אנדומטרין 100 פעמיים ביום (הכתמים החומים הפסיקו) ואז קבעתי תור שבוע אחרי לרופא נשים. הלכתי היום לרופא נשים (שבוע 5) והוא אמר לי לקחת אנדומטרין 200 שלוש פעמים ביום ועוד כדור שנקרא קרטיה. מה הסיבה שהוא הגדיל לי את המינום אחרי שאמרתי לו שהכתמים החומים נעלמו לי אחרי שאני לוקחת 100 פעמיים ביום. ומדוע לקחת כדור קרטיה בלי לבדוק אם יש לי בעית קרישיות דם ? על סמך מה הוא נותן לי כדור זה ? הרי עברתי שתי הריונות תקינים ללא הק

02/12/2008 | 23:42 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום לך אנדומטרין לא הוכח כמונע הפלות ויתכן מאד שההריונות שהצליחו היו מצליחים גם ללא הטיפול. מקובל לתת קרטיה במקרים של מניעת רעלת הריון בנשים בסיכון גבוה או במקרים מיוחדים של קרישיות יתר אותם צריך לחפש. לעיתים קרובות רופא נותן טיפול מתוך תחושת רושם קליני גם אם אין אישוש מדעי. זה מקובל ולעיתים נדרש. יתכן שזו היתה הסיבה אך עלייך להוועץ ברופא שלך. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה