אדים אקוגנים בקיבה+מים עכורים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/12/2008 | 22:02 | מאת: מורן

בס"ד שלום , אני כרגע בשבוע 40 , בשבוע 39 נצפו פתאום אדים אקוגנים בקיבת העובר, השבוע בצעתי שוב אולט' ובנוסף לאדים הבודקת ציינה כי כמות מי השפיר תקינה בחלקם עכורים. מה זה אומר אדים אקוגנים? ממה הם נוצרים? האם מסוכן לעובר ? מה ההשלכות לאחר הלידה? האם מים עכורים זה לא מים מקוניאליים ? אודה על תשובה מפורטת, קצת בלחץ. תודה רבה מראש ויישר כח על עבודתכם המבורכת.

02/12/2008 | 23:40 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום מורן התוכן בקיבת העובר הינו קרוב לוודאי אותם המים העכורים. אין מדובר במים מקוניאלים שכן לרוב כאלה אינם ניצפים באולטרסאונד. יתכן שמדובר במים דמיים כתוצאה מהיפרדות שליה קלה או דימום כלשהוא ישן או חדש מסיבה אחרת אך בהחלט קשה לומר ללא בדיקה מקיפה שלך ושל העובר. יתכנו סיבות נוספות ויתכן שהממצא חסר משמעות כלל. לצורך תשובה יותר מדוייקת עליך לפנות לרופא שלך אולם אין צורך להיות בלחץ. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה