הפלת עובר אחד מתוך שניים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/11/2008 | 13:55 | מאת: ריטה

אני בהריון בשבוע שמיני עם תאומים. לאחר שנצפה דופק בשניהם יומים מאוחר יותר התחיל דימום כבד בבדיקת אולטרסאונד נראה עובר אחד עם דופק תקין ועובר אחד עם דופק איטי.נאמר לי שהעובר עם הדופק האיטי כנראה לא ישרוד. 1. האם יש לו סיכוי לשרוד בכל זאת?2. אני מקבלת זריקות גסטון לחיזוק האם יש סכנה לעובר השני?

26/11/2008 | 17:36 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי ריטה לעובר עם הדופק האיטי סיכויים נמוכים אך עדיין קיים סיכוי. בנוסף הפלה של תאום אחד מסכנת את השני בייחוד אם מדובר בתאומים עם שליה אחת. זריקות גסטון לא יכולות להזיק אך גם יעילותן אינה וודאית, ולמעשה צריך לחכות לנוח וסבלנות. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה