שאלה בנוגע לדילול עוברים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/11/2008 | 22:19 | מאת: שליו

רציתי לדעת האם ניתן לדלל מתאומים לעובר אחד. יש לי כבר שני ילדים קטנים ואני חוששת שאני לא אעמוד בכך. אשמח לדעת מה הפרוצדורה, למי עלי לפנות ובאיזה שבוע ניתן לעשות זאת.

25/11/2008 | 15:24 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום רב. בהחלט ניתן ומבוצע במספר מרכזים בארץ כולל בתל השומר. כמובן שצריך לעבור ועדה שתאשר זאת. הפרצדורה לרוב בטוחה אך יש סיכון קטן לאבד את ההריון כולו. דבר נוסף, חייבים לוודא שמדובר בהריון בי כוריאלי כלומר שני שקים נפרדים ושתי שליות נפרדות אחרת לא ניתן לבצע הדילול. ראי המשך

25/11/2008 | 15:28 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

דבר נוסף לעיתים האשה מפתחת דיכאון או חרטה לאחר הפולה למרות שעברה בשלום. קחי זאת בחשבון. דבר אחרון - מקובל לבצע לאחר שקיפות עורפית כלומר בין שבועות 11-14 לאחר שוידאת שהעוברים תקינים ולא התרחשה הפלה עצמונית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה