קעקועים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2007 | 06:55 | מאת: ירדן

אני מתכננת הריון וגם קעקוע חדש. ברצוני להטביע קעקוע על הגב התחתון ושמעתי שלא ניתן להזריק אפידורל על הקעקוע. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה נכון? 2. במידה שכן- האם מזריקים במקום אחר או שאני צריכה ללדת ללא הרדמה אפידורלית? תודה.

13/04/2007 | 14:14 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי ירדן המיקום להרדמה אפידוראלית הוא מוגבל וקבוע - בחוליות המותניים התחתונות. מרבית הרופאים המרדימים יעדיפו לא לבצע את הדקירה בדיוק במקום בו קיים קעקוע מחשש להחדרת חומר הצבע של הקעקוע פנימה וזיהום אם כי לא ברור עד כמה החשש הזה מבוסס. לעיתים ניתן לבצע מעט מעל או מעט מתחת לקעקוע כתלות בגודלו או בתוכו אך באזור ללא צבע. חבל לאבד את האופציה לאפידורל בלידה ולכן אולי כדאי לשקול שינוי מקום או דחייה? בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה