שאלה מטרידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2007 | 01:23 | מאת: מיכל

עברתי ניתוח לפני כשנה, ורציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי: אם הרופא המנתח נפצע או נשרט או נדקר בניתוח באופן שגורם לו לדמם ובכך לחשוף את המטופל לדם שלו. האם יש נוהל שמחייב במקרה כזה לבדוק גם את הרופא וגם את החולה למחלות זיהומיות שעוברות בדם (כמו איידס וצהבות)? האם מיידעים את החולה? האם חולה שעבר ניתוח ולא דווח לו דבר יכול להניח שהרופא לא נפצע או נחתך במהלך הניתוח? תודה

13/04/2007 | 14:10 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

מיכל שלום קיים נוהל מסודר כאשר איש צוות נדקר במהלך ניתוח או בדיקה, עם נטילת דגימת דם למחלות זיהומיות מהחולה ואיש הצוות וכן דיווח על המקרה. ואולם, לא תמיד הנוהל מבוצע. אם הנוהל לא מבוצע החולה כנראה לא יידע שאיש הצוות נדקר. אנשי צוות רפואי מחוסנים להפטיטיס B ועל פי רוב נדרשים לעבור בדיקות תקופתיות חוזרות למחלות זיהומיות. הסיכוי של החולה להדבק מהרופא הינו מינימאלי אלא אם נעשית פעולה בכוונת זדון. הסכנה הינה דווקא לאיש הצוות אם הוא נדקר מכלי חד כמו מחט או סקלפל איתם טיפלו בחולה. בכל מקרה לאחר הדקירה אותו כלי לא חוזר לשולחן הניתוח.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה