לידה שניה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/09/2008 | 10:26 | מאת: מלי ברלינסקי

את בני הראשון ילדתי בניתוח קיסרי כיוון שהיה במצג עכוז, כרגע אני לפני לידה בשבוע 39.3 ובהערכת המשקל האחרונה שביצעתי נאמר לי שמשקל העובר הוא 3700 גרם ויכול מאד להיות שאני אצטרך לעבור ניתוח נוסף, השאלה שלי היא איך אני נמנעת מניתוח נוסף? והאם ישנה אפשרות לזירוז? (הלידה הקודמת הייתה לפני שנה ו11 חודשים)

אחרי ניתוח קיסרי לא מומלץ זרוז מחשש לקרע של הרחם, ניתן להמתין עד שבוע 41, ו אם עד אז תתפתח לידה ספונטנית והערכת המשקל מתחת ל4000 , ניתן להמשיך ללידה רגילה בנתיים תנסי לזרז טבעי - יחסי מין וגרוי פטמות כאילו התינוק יונק

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה