עובר עם הראש למעלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/09/2008 | 12:09 | מאת: ר

שלום רב, אני בחודש השמיני להריון - הריון רביעי שלפניו 3 לידות מוצלחות ואחת מהן הייתה קיסרית. נכון לעכשיו, העובר עם הראש למעלה. נאמר לי על ידי הרופא שכדאי לחכות עוד שבועיים ואולי המצב ישתנה. שאלותיי הן: 1.מה הסיכוי שאכן העובר יתהפך עם הראש למטה בתקופת השבועיים 2.יש דרך טבעית לגרום לעובר להתהפך?

04/09/2008 | 09:51 | מאת: ד"ר אילון לחמן

ל-ר שלום. רוב העוברים "מחליטים" עלתנוחתם עד השבוע ה-34.במצבך-לאחר ניתוח קיסרי-לא מומלץ לבצע היפוך ידני.לגבי דרך טבעית,שמעתי מנשים חרדיות מבני ברק שמומלץ לטבול במעין הסטף,להפתעתי אף נוכחתי במקרים שזה הצליח..... בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה