בדיקות..

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/08/2008 | 22:43 | מאת: דנה

שבוע 21.הריון ראשון.אין לי נוגדנים לטוקסופלסמה וזה מדאיג אותי.בשבוע 18 נבדקתי. מתי לחזור על הבדיקה כדי "לכסות" ההריון? יש לי נוגדנים לcmv אך הבנתי כי הדבקה חדשה יכולה לפגוע בעובר. היה לי חום לפני מספר שבועות. האם לבדוק cmv?

01/09/2008 | 11:28 | מאת: ד"ר אילון לחמן

דנה שלום. לגבי הטוקסופלסמה, מעט אנשים יחסית יש להם חיסו בגוף למחלה זו,כלומר עברו אותה.מחלה זו מועברת בעיקר עי בעלי חיים כמו חתולים או כלבים, לכן שוה להימנע ממגע אתם בהריון.לגבי ה-CMV אם יש לך נוגדנים,בעקרון את עברת המחלה ואת מחוסנת.אבל אין כל בעיה להיבדק שוב. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה