הריון לאחר הריון CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/04/2007 | 09:40 | מאת: שחף

שלום רב, אני מתכננת את הרחבת המשפחה (ילד שלישי), בהריון השני היה לי CMV הידבקות ראשונית עם ערכים מאד גבוהים עשיתי מי שפיר הכל יצא תקין ונולדה לי ילדה בריאה כיום בת 5. האם יש צורך לעשות בדיקה ל CMV טרם כניסתי להריון המתוכנן הבא וכן בשנים אלו אימצנו חתול האם לעשות בדיקה לוירוס שקשור בחתולים? על בדיקה זו יש לחזור בהלך ההריון עצמו כמה פעמים אומספיקה בדיקה אחת לפני ?

12/04/2007 | 12:00 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום שחף. יש צורך לחזור על בדיקת CMV לפני ההריון או ממש בתחילתו על מנת שניתן יהיה לעקוב אחר רמות הנוגדנים באם יווצר הצורך. בכל מקרה גם אם תהיה הדבקה מישנית או ראקטיבציה של הוירוס במהלך ההריון הסיכון בהשפעה על העובר הינו קטן ביותר. הסיכון העיקרי הינו בחשיפה ראשונה וזה כבר מאחורייך. באשר לטוקסופלסמה - הטפיל שקשור בחתולים, כדאי לבדוק נוגדנים לפני או בתחילת ההריון. אם מתברר שלא היתה חשיפה בעבר, יש רופאים שחוזרים על בדיקת הנוגדנים כל שלושה חודשים, אך אין הסכמה רחבה בעניין. אם מתברר שנחשפת בעבר לטוקסופלסמה הרי שאת מחוסנת ואין סכנת הדבקה חוזרת בהריון (בניגוד ל- CMV). בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה