בעיות בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/05/2007 | 11:51 | מאת: תמר

שלום אני בשבוע 15.הריון ראשון בגיל 41 התחלתי את ההריון עם עודף משקל של 10 ק"ג בערך ובשלושה חודשים האלה כבר עליתי 5 ק"ג. סובלת מבצקות ברגליים עוד מלפני ההריון עם החמרה עכשיו (בדיקות תקינות - אקג,ובדיקה לרעלת ולפקקת ואין חלבון בשתן) סוכר קצת גבוה. וכעת גם נמצאת בחולשה מאד גדולה כמעט ללא יכולת לתפקד. בבדיקות דם נמצאה אנמיה אבל ברזל סביר וגם חלבון מאד נמוך בכבד. 1. רציתי לדעת על מה זה יכול להעיד בעיקר החלבון בכבד ומה אני צריכה לעשות? 2.האם זה נורמלי להרגיש כזו חולשה בחודש רביעי ועל מה זה יכול להעיד? 3. הרופא רשם לי כעת תוספת ברזל אבל אני סובלת מעצירות (לא הייתי כבר 3 ימים בשירותים) האם ניתן לקחת משהו והאם הברזל לא יחמיר את זה? 4.אני אוכלת מאד מעט כי אני כמעט ולא מסוגלת למרות העליה הגדולה במשקל? האם זה יכול להיות, והאם כל הנ"ל כולל האכילה המועטת יכול חלילה להזיק לתינוקי? תודה רבה

01/06/2007 | 19:09 | מאת: ד"ר אריה שחר

תמר שלום אענה לפי השאלות 1. ציינת שאין חלבון בשתן ( חלבון בכבד ?? - ביצעת אולטרסאונד כבד ?? ), אין רעלת הריון לפני שבוע 20 ( ההגדרה של המחלה היא אחרי שבוע 20 ) לכן מצבך נובע ממחלות כלליות של טרם ההריו כולל הבצקות בגפיים. יש לבצע בירור מקיף של מחלות כבד וכליה, וכל מעקב לחץ דם. גם לדבי הסוכר יש לבצע בדיקה מקיפה. 2. חולשה בהריון יכולה להיות תופעה נורמלית אולם במקרה שלך היתי ממליץ לבדוק לעומק כמו שהמלצתי בסעיף 1. 3. ידוע שברזל גורם לעצירות: מומלץ לא לאכול מוצרי חלב בסמיכות לנטית הברזל ובמקרה הצורך ניתן לשנות את הסוג של הברזל - קיימים בשור סוגים רבים שאחד מהם בודאי יתאים לך - תתיעצי עם הרופא. 4. מומלץ לפנות לדיאטנית, בכל מיקרה אכילה מועטה לא מזיקה לתינוק

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה