בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/04/2007 | 14:24 | מאת: ליאת

המחזור מאחר לי והלכתי לרופא (לאחר איחור ביומיים האחרונים מופיע לי רק טיפת דם בהיר גם רק בניגוב וזהו)הרופא נתן לי לעשות אולטרסאונד ואמר שלפי זה נדע אם צריך בדיקת דם תוצאות האולטרסאונד: רחם: אורך:70מ"מ עובי: 55 מ"מ רוחב: 57 מ"מ הערות במנח אחורי. עובי רירית הרחם: מ"מ הערות: 12.3 מ"מ שחלות:ימנית: 15מ"מ כפול 29 מ"מ שמאלית: 15 מ"מ כפול 28 מ"מ דוגלס: נוזל בכמות מועטה לאחר שהרופא ראה את זה הוא אמר שבכל זאת אני יעשה בדיקת דם לראות אם אין הריון. מדוע אני צריכה לעשות אם גם ככה אין באולטרסאונד כלום? מה פירוש האולטרסאונד הנ"ל? מדוע אין מחזור ממש? תודה מראש, וסליחה על האורך.

10/04/2007 | 18:47 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי ליאת העובדה שלא רואים הריון באולטרסאונד לא אומרת שאין הריון. יתכן שמדובר בהריון מאד צעיר. מטרת בדיקת ההריון הינה לגלות: 1. האם בכלל את הרה 2. האם את הרה בשלב מתקדם יותר מהצפוי או ליתר דיוק האם בדיקת ההריון הינה בכמות כזו (זו בדיקת דם כמותית) שצפוי כבר לראות שק הריון ואז אם הוא לא בתוך הרחם, האם יתכן שהוא מחוץ לרחם. לפיכך חשוב מאד לבצע את בדיקת הדם וכן לחזור על אולטרסאונד אם היא חיובית. אל תהססי להתייעץ עם הרופא שלך בכל שלב ולפנות לבדיקה חוזרת. בהצלחה

10/04/2007 | 20:54 | מאת: ליאת

תודה רבה קודם כל על ההסבר. יכול להיות שמחזור מאחר ועדיין לא יופיע שק? וגם יש לי בניגוב מעט דם או חום במקרה של הריון מחוץ לרחם האם זה סימן. כשאני אקבל את תוצאות הבדיקת דם מה עלי לשאול כמה הכמות? כמה כמות שכן צריך ע"מ לראות שק הריון? האם לפי תוצאות האולטרסאונד שכתבתי יש איזה סימן למשהו שזה מחוץ או בתהליך או משהו? אודה לך על התשובה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה