נתון חורג וייעוץ גנטי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/05/2016 | 13:04 | מאת: ravit

היי, אשמח אם תוכלו להרגיע אותי :) אני בשבוע 20 להריוני, בת 26, בריאה ואתלטית ללא כל מחלות במשפחה. כלל הבדיקות שלי יצאו תקינות בהריון- כולל שקיפות עורפית וסקירת מערכות. בחלבון העוברי הנתון שלי הוא 1:734 כשה- hcg שלי חורג מעט מהרגיל: עפ"י התוצאות הנורמה היא עד 3.00 ושלי הוא 3.08. כמובן שזה מלחיץ אותי מאוד- במיוחד שההמלצה של המכון הגנטי הוא אולטרסאונד מכוון לעמוד השדרה\סקירת זרימות שלייה וייעוץ גנטי. בהמשך להפנייה דרך קופ"ח זימנו אותי מסורוקה לייעוץ גנטי. כמובן שאני בלחץ ולא מבינה למה יש צורך בייעוץ גנטי אם אני לא נכנסת לטווח של המלצה למי שפיר?? האם לא עדיף כבר לעשות אולטרסאונד מכוון וזהו?? כמובן שאני בלחץ אעפ"י שאני יודעת שמדובר בנוסחה סטטיסית והכל תקין אצל התינוקת שלי בבדיקות- גודל ביחס לשבוע (אפילו טיפה גדולה מהממוצע)- עדיין- האם יש מקום להלחץ?? תודה מראש

01/06/2016 | 00:17 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

HCG מעט מוגבר לכשעצמו אינו אנדקציה לדיקור מי שפיר לגבי הבירור - אכן מעקב ובירור סונוגרפי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה