חבל טבור כרוך

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/10/2015 | 08:11 | מאת: מודאגת

שלום אני בשבוע 29, הריון ראשון אמא שלי עברה לידה ראשונה שקטה לפני כ37 שנים כשחבל הטבור של התינוק נכרך סביב צווארו והוא נפטר במהלך הלידה. בכל שלושת הלידות הבאות שלה היא ילדה תינוקות בריאים אולם אצל כולם התרחשה אותה תופעה של חבל טבור כרוך סביב צוואר התינוק האם תופעה כזאת נחשבת תורשתית? האם יש מה לעשות בנידון כדי לוודא שהתינוק שלי לא יהיה בסכנה בלידה?

31/10/2015 | 23:05 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, התופעה של חבל טבור כרוך סביב הצוואר לא ידועה כתורשתית יחסית שכיחה אין דרך ל"שנות" או "לתקן" מצב זה. לעיתים ניתן לאבחנו בבדיקת אולטרה סאונד אך רוב כמעט מוחלט של המקרים מסתיים ללא בעיה בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה