תפקודי בלוטת התריס בהיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/08/2015 | 22:37 | מאת: מאיה

שלום רב, אני נמצאת עכשיו בשבוע 26 להיריון (ליתר דיוק - 25+3). אין לי רקע ידוע של הפרעות בתפקוד בלוטת התריס. ביצעתי בדיקת דם וקיבלתי שרמת הTSH שלי היא 4.05 ורמת הFT3 היא 3.5 (רמת הFT4 מלפני כשבוע היא 11.7). האם מדובר בתת תריסיות סאב קלינית שיש לטפל בה בשלב זה של ההיריון? יש לציין שתוצאת הTSH שלי מלפני 4 חודשים (שבוע 9) הייתה 2.45. אשמח לתשובה בהקדם, תודה

09/08/2015 | 14:30 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה בשליש הראשון של ההריון רמת הTSH צריכה להיות נמוכה מ2.5, לאחר מכן יש צורך ברמה נמוכה מ3 לפיכך הרמה של הTSH אצלך גבוהה מהרצוי יש לחזור על הבדיקה, להשלים גם בדיקות לנוגדנים ולפי התוצאות - יש לשקול התחלת טיפול בלטרוקסין ולבצע בדיקה מכוונת לבלוטת תריס העובר. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה