אמבטיות חמות בהיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/01/2015 | 23:00 | מאת: אסתר

שלום, אני בשבוע 7 להיריוני, עד שבוע 6 עשיתי אמבטיות חמות באופן די תדיר (ופעם אחת, אמבטיה חמה במיוחד). מאז קראתי והבנתי את הסכנות שבענין. אני תוהה עד כמה זה מסוכן, מבחינה סטטיסטית, ואם חלילה נגרמו לעובר נזקים, האם אפשר יהיה לגלות את זה בבדיקות במהלך ההיריון? תודה מראש על כל מידע בענין (וגם הרגעה, אם אפשר...)

28/01/2015 | 09:18 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי אסתר הסיכונים הנילווים הם כנראה מיזעריים שכן הגוף שלך בפנים שומר על טמפרטורה קבועה למרות הטמפרטורה בחוץ. בטרימסטר הראשון הרחם קבור היטב באגן. צריך נסיבות קיצוניות כדי להשפיע לרעה על ההריון. לכן הסיכון להריון הוא מזערי ולא צריך להדאיג אותך. בכל מקרה המדובר בסיכון להפלה ולא למומים בעצם ולכן לא קשור להמשך מעקב ההריון. בהצלחה

15/02/2016 | 07:57 | מאת: תמר

שלום, אני בשבוע החמישי וגם אני רחצתי באמבטיות חמות מאוד!!! ובנוסף נעזרתי בבקבוקי מים חמים שהנחתי על הבטן כדי להקל על תחושות של כאבי מחזור וכאבי שרירים שמלווים אותי ממש מההתחלה. לאחר שקראתי במספר אתרים כי קיימת עלייה בסיכונים למומים מולדים כולל פיגור הפסקתי מיד את ההרגל הזה אבל אני בחרדות גדולות!!! אשמח להתייחסות לגבי בקבוק מים חמים על גבי הבטן, יש לציין שאני מאוד טולרנטית וממש אוהבת מים חמים מאוד!!! בתודה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה