המשך טחול מוגדל והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/08/2014 | 19:31 | מאת: שאלה

תודה רבה לך דוקטור על המענה.לאחר מעקב קפדני אצל רופא המטולוג ואחרי כמה בדיקות של אולטראסאונד כדי לבדוק שהטחול נשאר כבר שנתיים באותו גודל ובדיקות דם תקינות,הרופא המטולוג לא מצא סיבה מדוע הטחול מוגדל ויכול להיות שהטחול היה מוגדל גם בלידות הראשונות ולא ידעתי.אין שום סכנה בשבילי בתקופת ההריון אם יש טחול מוגדל??וגם בלידה בניתוח קיסרי אין שום סכנה בשבילי??זה פשוט מאוד מאוד מדאיג ומלחיץ אותי

23/08/2014 | 21:30 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי לא ניתן לומר בוודאות משום שהסיבה לטחול מוגדל אינה ידועה. טחול מוגדל כשלעצמו אינו בעיה בהריון או בניתוח קיסרי. בעיה יכולה להיות אם יש בעיה המטולוגית או בתפקודי הקרישה או הטסיות אך אצלך להבנתי לא נמצאה בעיה כזו. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה