עליית בטא איטית בשבוע 7

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/08/2014 | 09:57 | מאת: H.F.

עד מתי הבטא אמורה להכפיל את עצמה? ביום שלישי היו לי הפרשות חומות אחרי שגיליתי על ההריון מבדיקה בייתית כמה ימים קודם לכן. (וסת אחרון 29.6). מיד כשראיתי את ההפרשות החומות הלכתי לרופאה שראתה שק הריון בלי עובר. היא אמרה לי לעשות בדיקות בטא ברביעי וחמישי ולחזור על האולטרסאונד. עשיתי בטא ברביעי יצר 35834. עשיתי בטא היום (חמישי) ויצא 37508. היום גם חזרתי על בדיקת האולטרסאונד וראו עובר עם דופק מתאים לשבוע 6+4. האם העליה הנמוכה של הבטא יכולה להעיד על בעיה בהתפתחות ההריון או שהכל נראה תקין? תודה מראש!!

23/08/2014 | 21:27 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי הבטא אמור להכפיל את עצמו כל יומיים עד שבוע 10( ולא כל יום) ולכן יתכן שהעליה היתה קטנה (בהנחה שעשית זאת באותה מעבדה.) בכל מקרה ברגע שרואים היטב עובר עם דופק בתוך הרחם אין צורך לעקוב אחר הבטות אלא רק באולטרסאונדים. הסיכוי להפלה לאחר שניצפה עובר עם דופק היא קטנה מאד. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה