גייז והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/04/2007 | 13:37 | מאת: א27

שלום רב. אני בחור גיי בן 27.אני מעוניין להביא ילדים לעולם עם בן זוגי. רציתי לדעת האם קיימות אלטרנטיבות נוספות להבאת צאצאים לעולם במגדר ההומוסקסואלי לבד מהאפשרות בשימוש באם פונדקאית.(וכמובן אימוץ) שמעתי שישנה אפשרות להשתמש בזרע של שני גברים שונים לשם הפריית ביצית אחת וכך ליצור ילד משותף של שני גברים בביצית אחת. האם זה נכון? תודה, א27

08/04/2007 | 21:09 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הפריית ביצית אחת ע"י שני זרעים שונים תוביל ליצירת תא המכיל 69 כרומוזומים במקום 46 , ועל כן לא יוכל להתפתח לעובר תקין. מצב כזה קיים בהריונות פתולוגיים שמסתיימים בהפלה. בטכנולוגיה הקיימת כיום והמידע שהצטבר עד כה לא קיימת אופציה מעשית ליצירת עובר משני זרעים. ואולם, חשוב לזכור כי הישגים בתחום הפריון היום נראים כ"מדע בדיוני" לעומת ההישגים לפני עשור אחד בלבד. יתכנו עוד הפתעות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה