טוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/10/2007 | 15:34 | מאת: גילה

לרופאים שלום אני בהריון שבוע 15 , לפני כשבוע אכלתי במסעדת שיפודים, בדיעבד אחת מחתיכות הבשר נראתה לי לא מבושלת דיה כי לקח זמן רב ללעוס אותה. היום לאחר כ-5 ימים חליתי בתסמינים של הצטננות כגון:כאבי גרון,נזלת,חום עד 37.5 (ניתן להגיד שללא חום) אינני מחוסנת לטוקסופלזמה. מאז אני בחרדות שמא חליתי בזה. שאלותיי הן: 1.האם התסמינים שתיארתי של הצטננות יכולים להעיד על טוקסופלזמה? 2.האם אפשרית היבקות ראשונית ללא תסמינים? 3.מה הסיכויים להידבק בצורה כזו? 4.כמה זמן לאחר אכילת הבשר הנ"ל ניתן לבצע בדיקת נוגדנים על מנת לודא שלא נדבקתי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
09/10/2007 | 20:33 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לגילה שלום. לא ממש הבנתי הקשר בין הסימפטומים שאת מתארת וטוקסופלסמה.גם לא למה את מפחדת מטוקסופלסמה ולא ממזיקים רבים אחרים כמו ,אם את מחפשת ממה לדאוג,למשל הליסטריה?.בקיצור לחזור לרופא להיבדק ולהירגע.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה