רגישות לקמחים/גלוטן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/12/2012 | 12:29 | מאת: איילה

שלום, אני בתחילת חודש שמיני. לפני כחודש שמתי לב שכשאני אוכלת מוצרים עם קמח יש לי כאב בטן קל (מה שלא קרה לפני כן), ישר באותו שבוע, ליתר ביטחון, הפסקתי לאכול גלוטן והכאבי בטן עברו. היום בטעות אכלתי מוצר שמכיל גלוטן והיה לי שוב כאב בטן קל- מה שמחדד את התחושה שהכאבי בטן קשורים לגלוטן. השאלה שלי האם הרגישות כזו יכולה להשפיע על התפתחות העובר? האם רגישות שכזו בהכרח מעידה על צליאק (אין לי כלל במשפחה חולי צליאק)או זו יכולה להיות רגישות שחולפת עם ההריון? והאם יש עוד המלצות מלבד פשוט להמנע?

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2012 | 09:54 | מאת: פרופ' מוטי חלק

לא נראה לי שזה משפיע על התפתחות העובר. לגבי צליאק מציע שתגשי לרופא המשפחה לאיבחון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה