3 שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/11/2011 | 22:17 | מאת: אחרי לידה

שלום רב, 1) האם תינוק שעבר גירוי נשימה בדקה הראשונה לחייו (עם אמבו) וקיבל אפגר 9 ואחרי 5 דקות אפגר 10 צפוי להשפעה כלשהי של הדבר על התפתחותו הנוירולוגית/ קוג?? תינוקי סבל מהאטת דופק ונולד בלידת וואקום ומיד נלקח מהחדר והוחזר אחרי מס? דקות ארוכות כנצח, ואנו חוששים ממשמעות הקושי הראשוני בנשימה. הוא כבר בן שבוע ומקסים ועירני. 2) לאחר כמה זמן התפרים אמורים להנמס? שבוע אחרי הלידה חל שיפור גדול בכאב אך עדיין הישיבה מאד לא נעימה... 3) בנוגע להנקה- התינוק יונק מצויין (ע?פ החיתולים והמשקל) ואוחז בשד מצויין (ע?פ יועצות הנקה), אך בעת ההתחברות אני חשה כאב חזק בפטמה למספר שניות. לאחר כמה זמן כאב זה צפוי לעבור, והאם ללשון קשורה באופן ממש מינימלי (על גבול הנורמלית כדברי רופא ילדים) יש קשר לכאב הזה? תודה רבה!

1. אין מקום לדאגה התנוק לא ניזוק 2. כשבועיים 3.יש לברר עם רופא ילדים או יועצת הנקה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה