‫המטומה ושליית פתח שבוע 12‬

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/05/2011 | 22:49 | מאת: ענת

שלום, אני בת 31, אמא לשניים (הריונות ולידות תקינים), הריון קודם הסתיים בהפלה בשבוע9 עקב הפסקת דופק עוברי. היום בהריון, שבוע 12+1 (ווסת אחרונה 06/03/11). בכל בדיקות האלטראסאנד עובר מקדים בכ-5 ימים. מלפני שבועים דימומים קלים (בעיקר בניגוב, והפרשות חומות קלות ביותר). הדימומים באים והולכים. ללא כאבים. בבדיקות US - נצפה דופק וגדילה תקינים. לפני חמישה ימים שהייתי בשבוע 11+3, בבדיקת שקיפות עורפית נמצא: שקיפות תקינה. נראו דופק ותנועות תקינים. CRL = 55.3 מ"מ (גיל ממוצע מתאים ל-12.1). שליה קידמית. בנוסף: " הודגמה המטומה אחורית המגיעה עד הפה הפנימי של הצוואר. קצה השיליה מכסה את הפה הפנימי.". נאמר לי שההריון עדיין בסיכון להפלה ושכדאי לי לנוח. שאלותי: 1- האם יש לי שליית פתח? האם זה עוד יכול להשתנות? אם לא מה המשמעויות? 2- תוך כמה זמן אמורה ההמטומה להספג? האם כשהיא נספגת היא יוצאת בדימום או מתפרקת? 3- אם הדימום לא מתחזק (אפילו הפסיק ביומיים האחרונים) - זה סימן טוב? 4- כל כמה זמן עלי להבדק בUS? 5- מה זה אומר לנוח? לשכב כל היום? אני מאוד מודאגת... אודה מאוד על תשובתך

לא מדובר בשליית פתח, מומלצת בדיקת US עוד שבועיים, המנוחה כוללת מניעת פעולות מאמצות , לא מחייב שכיבה מוחלטת,

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה