סקירה מוקדמת
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
שלוםם רב, הנני בת 28 בשבוע 18 להריוני הראשון, בשבוע 15.3ביצעתי סקירת מערכות ראשונה שהכל היה תקין פרט ל שתי ממצאים הבאים: 1.ציסטות צואריות 2.הודגם מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב היום קבלתי את תוצאותיה של INTEGRATED TEST שהראו כי לפי הגיל הסיכון הוא 1:1200 ולפי השקלול הכולל 1:3200 יש לציין כי בבדיקת דם הנני בעלת RH שלילי א)הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר בעקבות שני הסימנים הרכים ברצוני לדעת מהו הסיכוי לילד בריא לאור כל הממצאים הנ"ל?האם רוב הילדים הנולדים עם הממצאים הנ"ל(שני סימנים רכים ותבחין מרובע 1:3200 )יוצאים בריאים? ב)אחד לכמה ילדים עם הממצאים הנ"ל יוצא חולה בד"כ?
בשני ממצאים רכים ללא קשר לתוצאה בבדיקות אחרות, מומלץ לבצע דיקור מי שפיר. היות שהסיכון לתסמונת דאון הוא מעל 1:380 שווה ערך לאישה המבוגרת מ 35 שנה. גם סיכון 1:100 עדיין 99 תקינים
שלום ד"ר ברצוני לשאול לפי נסיונך האם רוב הילדים יוצאים בריאים או חולים עם אותם ממצאים שציינתי מעלה(2 סימנים רכים+1:3200 בתבחין מרובע+RH שלילי)