כניסה להריון עם סכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/04/2024 | 10:28 | מאת: גל

שלום לכולם זוג בני 34.5 הריון שלישי יש קושי להיכנס להריון עקב ספירת זרע נמוכה אך בכל זאת הריון ספונטני שלישי שלנו. הריון ראשון הפלה בשבוע 10 עקב חוסר דופק הריון שני תודה לאל צלח בשלום - נכנסנו אליו מאוזנים סוכרתית שמרנו כל ההריון וגם לקחנו קליקסן במינון מינימלי מניעתי. עכשיו הריון שלישי נכנסו אליו מאוד לא מאוזנים סוכרתית כרגע שבוע 5 עם 10.7 A1C אך כרגע הסכרת באיזון גם עם תפריט וגם עם זריקות לטווח קצר וניתור של מספר פעמים ביום. השאלה מה הסיכון חס וחלילה למומים בעובר כשיוצאים מנקודת הנחה שנכנסו להריון מאוד לא מאוזנים סוכרתית כאמור (A1C 10.7) אך מעכשיו (תחילת שבוע 5) ועד סוף ההריון נצליח לשמור על סוכר מאוזן? תודה רבה

אכן יש סיכון גבוה יותר להפלות מומים והחמרה באיזון. אם אתם ממשיכים את ההקיון אזי צרי2 2 סקירות האחת מורחבת ואקו לב עובר ומעקב הדוק של הריון בסיכון

28/04/2024 | 11:57 | מאת: גל

תודה על המענה ואכן ביום חמישי הקרוב נילך לרופאת הריון בסיכון שליוותה אותנו במשך כל ההריון הקודם שלנו שצלח תודה לאל. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה הסיכוי למומים חס וחלילה אם לוקחים בחשבון את כל הנתונים שרשמתי האם מדובר בעלייה משמעותית מאוד או במשהו יחסית קטן? אנחנו לוקחים בחשבון שאם נפיל עכשיו ההריון הבא יהיה לקראת גיל 36 כנראה(ונרצה סה"כ עוד ילד אחד), אז אולי העליה בגיל שווה מבחינת סיכון לכניסה עם סוכר גבוה... מנסים לחשוב מה הכי נכון לנו נוכח הנסיבות. מבחינת מחקרים כניסה עם סוכר ברמה גבוה כזאת אך שמשבוע חמש שומרים על איזון הסוכר מתורגם הלכה למעשה לכמה עליה בסיכון למומים? תודה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה