הפלה מאיימת שבוע 11

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/03/2024 | 15:42 | מאת: סאפ

אשתי בשבוע 11 להריון. לפני כיומיים היה דימום אדום, נבדקה במיון - נצפה עובר עם דופק תקין והרופא ציין שלא יודע מה מקור הדימום, ועל כן מגדיר את המצב הפלה מאיימת. מאז היו דימומים חומים בניגוב. היום שוב חזר להיות דם אדום, אך בכמות פחותה וגם היום נצפה עובר עם דופק. 1. מה עשוי להיות המקור לדימום? 2. האם יש מה לעשות? אשתי למשל דיברה עם כמה נשים שקיבלו פרוגרסטרון לחיזוק ותמיכה בשל דימום. 3. האם אכן הסיכויים להפלה נמוכים אחרי שנצפה עובר עם דופק? אשתי קצת בהיסטריה וכפועל יוצא גם אני. אשמח לתשובות בהירות, כי אנחנו לא מקבלים אותן כל כך מהרופא שלה.

21/03/2024 | 13:42 | מאת: סאפ

אני מעדכן כאן שעשינו שקיפות עורפית ויצאה בדיקה תקינה מבחינת הנוזל העורפי. מצאו גם את מקור הדימום - המטומה בגודל 20 ממ מעל צוואר הרחם. כמה המצב הזה מסוכן להריון? מה כדאי לעשות כדי לשפר את המצב?

זה מאוד נםוץ. נראה שההריון מתקדם. ההמטומב חלקה תיספג חלקה קרוב לוודאי עוד תדמם קצת. אם אין דימימים נוספים אז קרוב לוודאי אין סיכון. המשך דימום לעיל מסכן את המשך ההריון אסל כרדע נראה טוב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה