הערכת משקל מלחיצה ואגן כליה שמול גדול

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/03/2024 | 09:35 | מאת: חמודה אחת

שלום וברכה, אנחנו לא נוהגים לעשות סקירת מערכות כלל אך אחרי האולטרה סאונד חשבנו שכן צריך ב07/03/24 ראו אגן כליה שמול 6.2, הטכנאית אמרה שאם זה גודל מידיעוד נניח ל10 זה מראה על בעיה ,זה גבולי-מה זה אומר? דבר שני הערכת משקל היתה (שבוע 34) 2.233 שבוע אחרי זה 13/03/24(אני יודעת שלא מומלץ לעשות שבוע אחרי שבוע, אבל כך יצא) 2.158-משקל קטן יותר -האם זה מלחיץ?(שבוע 35)-הטכנאית אמרה שהבדיקה היתה מידי צפופה אז זהלא דוג'), ובשבוע 35 היא לא הסכימה לבדוק את האגן כליה כי היא אמרה שזה קשור למי שעושה שקירת מערכות ולא אליה. וכן לגבי הכליה-האם זה חשוב לבדוק -לעשות סקירת מערכות?או שזה גודל תקין? מי שהתיעצתי אמר לי לבדוק השבוע שוב (שבוע 36) ואם האגן כליה גודל מידי-לעשות סקירת מערכות ומקסימום יילדו מוקדם אם יהיה צורך-אשמח לדעת חות דעת רפואית ממך. תודה רבה

17/03/2024 | 09:42 | מאת: חמודה אחת

אציין שאני עצמי כמעט ולא עתילי במשקל בהריון הזה אך זה לא הטרישד שום רופא כי העובר עלה תקין יכול להיות שלא עליתי ככ (רק כ3 קילו) כי יש לי סכרת הריון ואני לא אוכלת הרבה פחמימות ואני רזה בבסיס

תבדילי בין השניים 1. הערכת המשקל נעשתה בטווח קצר מדי ולכן לא אמינה אבל בכל מקרה אין מדובר בעובר בקצוות. לא קטן מדימולא גדול מדי. פשוט תעשימשוב לוודא גדילה תקינה2. אגן של 6.2 זה תלוי בשבוע. בשבוע 34 זה לא כזה גדול. אם לא עדית סקירה אנחנו תמיד ממליצים להשלים אבל לא נשמע שיש פה בעיה המצריכה יילוד או התערבות

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה