הרפס בהריון שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/02/2024 | 08:43 | מאת: אנונימית

היי, יש לי כמה שאלות בנושא הרפס בהיריון: אני לא סבלתי מהרפס וגינלי לפני ההיריון וחוששת מסיטואציה בה יתפתח הרפס וגינלי בלידה ולא אחוש בתסמינים או שלא אדע זאת לפני הלידה. נבדקתי לפני יומיים בשל פצעים בנרתיק והרופאה אמרה לי שזה פפילות ולא הרפס. בנוסף, יש לי כאבים בשפתיים למטה בצד אחד ורק במגע, אך כאשר היא בדקה אותי היא לא אמרה על זה משהו ואני טיפונת חוששת. לכן, אשמח למענה על השאלות הבאות: 1. בסיטואציה בה יש נגעים אך הם הגלידו, זה עדיין מסוכן לעובר? 2. האם בודקים בבית החולים אם יש הרפס או מניעה ללידה נרתיקית לפני הלידה? או שאני צריכה לבקש מהם בעצמי? יגידו לי במידה ויראו משהו בעייתי? 3. האם אפשרי להעביר את הנגיף לעובר במהלך הלידה גם אם נדבקתי אבל ללא תסמינים של הרפס? אשמח ממש למידע בנושא.

27/02/2024 | 09:02 | מאת: אנונימית

מציינת גם שעשיתי בדיקת דם לנוגדים להרפס hsv igg ורק hsv1 igg יצא חיובי. בנוסף, עשיתי בדיקת דם לוריצלה זוסטר igg ויצא חיובי... זה קשור איכשהו?

הנוגדנים לא רלבנטים. אם יש לך נגע פעיל היילוד יכול להידבק בתעלת הלידה לא מהדם . לכן בחדר לידה בודקים אם יש נגעים ואן און אז אנחנו מניחים שסיכויי ההדבקב אםסיים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה