רמות ברזל בהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/02/2024 | 19:29 | מאת: תמר

שלום וברכה, אני בשבוע 33+ וברצוני לקבל חוות דעת על 2 שאלות: 1. בבדיקות הדם משבוע 31 נתוני הברזל הם: המוגלובין: 11.8, פריטין: 5.4. MCV MEAN CELL HEMOGLOBIN 93 Mean cell Hemoglobin MCH 31.1 MCHC-M.Cell Hb cont. 33.6 IROM - 52 לפני חודש בי12 נבדק בתחילת ההריון והיה תקין (באזור ה-500) מאז ומעולם הפריטין שלי נמוך, אך אף פעם לא בכזאת רמה הזויה. גם ההמוגלובין שלי בד"כ יציב בסביבות 12.5 גם בהריון. אציין שזהו ההריון הראשון (מתוך 4) שלקחתי קבוע אומפרדקס, לאחרונה קראתי שאולי זה מעכב את ספיגת תוספי הברזל שאני לוקחת בקביעות (גם במולטי, גם כדור ברזל וגם קומפורט של אלטמן) ולכן הפסקתי מאז הבדיקות את האומפרדקס. בביקורי אצל הרופא הוא לא ממש נבהל מהערכים שהצגתי וטען שהם תואמי שבוע. זאת לאחר שהוא יודע שהיה לי אירוע PPH בלידתי הראשונה. שאלתי- האם לדעתך יש צורך בטיפול יותר מאסיבי בעניין, כדוגמת עירוי? (אני בהחלט מוטרדת) ב- האם באמת לאומפרדקס יש כזאת השפעה על הספיגה? שאלה נוספת- האם תקין בשבוע זה ירך ש"נרדמת" לאחר עמידה? היא לא כואבת, רק שקצת מאבדת תחושה... לא נעים..? תודה רבה מראש, אני נעזרת רבות בפורום.

נכון שהפריטין נמוך אבל ההמוגלובין בסדר ובעיקר יש לך mcv גבוה שמעיד על חסר משולב. אפשר לתת ברזל לווריד אבל את צריכה b12 ופולאט

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה