שאלות בנושא ליסטריה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/01/2024 | 19:39 | מאת: אנונימית

היי, יש לי כמה שאלות בנושא ליסטריה ואשמח למענה... 1. הבנתי שהעובר יכול להידבק בליסטריה גם אם אני נדבקת ללא תסמינים, אם כך מדוע לא נותנים לבצע בדיקה לליסטריה גם אם אין לאישה תסמינים? (תמיד שואלים אם יש תסמינים הקשורים בקלקול קיבה ואם התשובה היא לא, אז לא אומרים לעשות בדיקה). 2. האם יש הבדל באיזה שלב של ההריון נדבקים בליסטריה? מבחינת הסיכויים לפגיעה בעובר. 3. האם יש אפשרות לברר אם היתה הדבקה בעבר בליסטריה? ואם כן, איך בודקים? אשמח לקצת סדר בנושא, תודה רבה!

זה נושא בעייתי. נכון שברוב המקריפ ליסטרחה היא אסימפטומטית . הגידוח שלה במעבדה לוקח המון זמן והשיכחות שלה לא כזו גדולה כך שאין סיבה לבצע בדיקות רוטיניות. למי שיש סימפטומים עושים תרבית ונוצנים טיפול אבל המשמעות היא טיפול ממושך ויילוד מוקדם שלא סהכרח נחוצים. הסיכון העיקרי הוא תמותה ברחם. הוא לא נפוץ אבל קיים, ולכן הדבקה הבעייתית היא בסוף ההריון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה