בדיקת סוכר 100 גרם -

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/01/2024 | 18:58 | מאת: ע.

שלום. עשיתי בדיקת סוכר של 100 גרם, לאחר שבדיקה של 50 ג' יצאה לא תקינה. בגלל הסקרנות והלחץ, דקה לפני כל בדיקת דם, עשיתי לעצמי בדיקה במכשיר ביתי (עם דקירה). הערכים הראו לכאורה סכרת הריון. כעת קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם שמראה שאין סכרת הריון והערכים שונים לחלוטין ממה שאני קיבלתי במכשיר הביתי, כאילו זה נעשה לאישה אחרת... האם יש סיכוי כזה שבמד הסוכר הביתי יצא לי סוכר 183 - שעה, 171 - שעתיים, 148 - שלוש שעות (שזה ממש לא תקין) ובבדיקת הדם יצא לי 149 - לאחר שעה, 143 - שעתיים, 135 - שלוש שעות? מרוב שהפערים מוזרים לי אני מנסה לחשוב שטעו והחליפו אותי עם אישה אחרת שעשתה בזמנים שלי את הבדיקה... אשמח לדעת האם הגיוני כזה פער בין בדיקת דם לבדיקה עצמאית. תודה רבה.

לא. קודם כל ערכי הסוכר בבדיקה קפילרית באצבע שונים מאלו בדם ורידי. שנית יש טווח גדול. וערכי הסף נקבעו עפי דפ ורידי. אם יש לך גורמי סיכון אפשר הללשים עקומה לשבוע ולהיות בטוחים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה