הידבקות בליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/01/2024 | 19:11 | מאת: אנונימית

היי, יש לי שאלה. אם אישה בהריון נדבקת בליסטריה ללא תסמינים (כך שלא יודעת שנדבקה).. האם זה יכול לפגוע בעובר?

כן

15/01/2024 | 20:54 | מאת: אנונימית

היי, יש לי כמה שאלות בנושא עקב תשובתך.. 1. אם זה כך והעובר יכול להיפגע גם אם אני נדבקת ללא תסמינים, מדוע לא נותנים לבצע בדיקה לליסטריה גם אם אין לאישה תסמינים? (תמיד שואלים אם יש תסמינים הקשורים בקלקול קיבה ואם התשובה היא לא, אז לא מבקשים לעשות בדיקה). 2. האם יש הבדל באיזה שלב של ההריון נדבקים בליסטריה? מבחינת הסיכויים לפגיעה בעובר. 3. האם יש אפשרות לברר אם היתה הדבקה בעבר בליסטריה? ואם כן, איך בודקים? אשמח לקצת סדר בנושא, תודה רבה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה